Troian

Säännöt

 • Kaikkien pelaajien odotetaan noudattavan hyvää pelitapaa sekä foorumilla pelaamisen ohjeita.
  Hyvä pelitapa ja foorumilla pelaamisen ohjeet
 • Kaikilla pelaajilla on halutessaan mahdollisuus osallistua Troianin kehittämiseen ja juonten kulkuun. Foorumilta löytyy pelaajille pysyvästi avoin pelimaailman laajentamiseen ja kehittelyyn tarkoitettu Ideariihi, ja ylläpito myös kyselee ajoittain pelaajien toiveita ja pyrkii toteuttamaan esim. pelin juonikuvioihin vaikuttavia tapahtumia niiden mukaan.
  Lisätietoa ideariihestä
 • Pelaamisen lisäksi Troianissa on mahdollista suorittaa myös erityisiä tehtäviä (Quest) sekä osallistua ajoittain järjästettäviin tapahtumiin (Event). Molemmat ovat kaikille vapaaehtoisia, mutta tuovat usein kiinnostavaa lisämakua pelaamiseen, ja etenkin eventit vaikuttavat yleensä myös koko pelin juoneen.
  Lisätietoa Questeista ja Eventeistä
 • Hahmojen määrää on Troianissa rajoitettu peliviesteistä riippuvilla tasoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja voi ainoastaan peliviestejä keräämällä nostaa pelaajatasoaan ja näin luoda lisää hahmoja. Peliviestejä saa paitsi pelaamalla, myös suorittamalla tehtäviä sekä esim. tuottamalla sisältöä ideariiheen.
  Lisätietoa pelaajatasoista
 • Foorumille saa rekisteröityä ennen liittymispäätöstä, ts. ensimmäisen hahmohakemuksen jättämistä.
  Lisätietoa foorumista
 • Vaikka pelaaminen tapahtuu foorumilla, suuri osa pelien ulkopuolisesta keskustelusta käydään Troianin keskusteluryhmässä. Keskusteluryhmään ei ole missään nimessä pakko osallistua, mutta siihen liittymällä voi olla esim. helpompi löytää peliseuraa ja pysyä perillä pelin tapahtumista.
  Lisätietoa keskusteluryhmästä
 • Troianissa ei ole aktiivisuusvaatimuksia pelaamisen suhteen. On täysin sallittua ja hyväksyttävää olla läsnä foorumilla ja keskusteluryhmässä, vaikka syystä tai toisesta ei parhaillaan jaksaisi pelata aktiivisesti. Ylläpito toki kannustaa pelaamaan, mutta kenenkään ei erityisesti tarvitse jättäytyä Troianin yhteisön ulkopuolelle, jos tuntuu siltä, ettei pelaa tarpeeksi.Yleisesti aktiivisuutta kuitenkin seuraillaan kerran tai kahdesti vuodessa pidettävillä uudelleenilmoittautumisilla, jotta foorumi ei täyttyisi hylätyistä käyttäjätunnuksista ja hahmoista.
 • Jos lopettaa tai putoaa uudelleenilmoittautumisessa, pelaajat ovat itse vastuussa omien hahmojensa kohtaloiden ilmoittamisesta. Jos pelaaja ei erikseen ilmoita, mitä hahmoille tapahtuu, ne lasketaan lähtökohtaisesti kuolleiksi. Jos lopettaneen tai kadonneen pelaajan hahmoilla on kuitenkin merkitystä pelin juonen, tai jonkun muun pelaajan hahmojen kannalta, ylläpidolla on oikeus päättää hahmojen kohtalosta yhdessä niiden pelaajien kanssa, joihin asia vaikuttaa.
 • Pelaajatasojen kasvaessa on mahdollista luoda hahmolleen asuntoja, eli omia erillisiä pelialueitaan.
  Lisätietoa hahmojen asunnoista
 • Pelifoorumilla on myös mahdollisuus käyttää noppia, jos kaipaa peleihinsä satunnaisempaa elementtiä tai tahtoo arpoa jotain. Nopat ovat kuitenkin täysin vapaaehtoisia, eikä niiden käyttöä tarvitse opetella.
  Lisätietoa nopista
 • Kaikenlainen roskaviestien lähettely foorumilla on ehdottomasti kielletty. Ketään ei saa myöskään ahdistella tai kiusata niin yksityisviestitse kuin julkisesti foorumilla tai keskusteluryhmässäkään. Ylläpito puuttuu kaikkeen epäasialliseen, muita häiritsevään käytökseen aina tarpeen vaatiessa.
 • Ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä suoraan ylläpitoon, esim. vieraskirjassa, foorumilla yksityisviestitse tai keskusteluryhmän kautta.