Troian
Troian sijoittuu kuvitteellisen maailman yhden mantereen laidalle. Mantereella ei ole nimeä, ja sen asukkaat kuvaavat yleensä asuinpaikkaansa lähinnä asuinpaikkansa (esim. Bardemvuoret) tai asuinkylänsä tai kaupunkinsa nimellä (esim. Suokylä, Tremas), tai korkeintaan sen valtion mukaan, jonka rajojen sisäpuolella ovat tietoisia olevansa (esim. Pohjois-Troian), tietäen hyvin vähän siitä, mitä kotikulmien saati maansa rajojen ulkopuolella on.

Pelialueina tässä roolipelissä toimivat Troianin valtakunta, sekä sittemmin uudelleen perustettu Meresin haltiavaltakunta.

Troianin valtakunta

Hallitsija: Troianin kuningas Damian I'ranlyen
Väkiluku tällä hetkellä: n. 500 000
Pelattavat kaupungit: Tremas, Ganosport, Kalman

Kuningas Iorn F'adgarin (tunnetaan myös nimellä "Hullu kuningas") aloittaman sodan seurauksena Troian menetti ison osan maitaan ja ison osan väestöstään. Etenkin eri ikäisiä miehiä on huomattavasti vähemmän kuin saman ikäisiä naisia.
Troianilla on neljä rajanaapuria: Rothwyn, Ense, Mayna, sekä 2218 Troianista irtautunut Meresin haltiavaltakunta. I'ranlyenin kuninkaat olivat hallinneet Troiania 54., osin myyttisenkin hallitsijan valtakauden ajan, ennen Iorn F'adgarin lyhyehköä, mutta veristä valtakautta, joka päättyi sotaan kyllästyneen kansan kapinaan ja hullun kuninkaan hirttäjäisiin. Hätäneuvosto astui valtaan, joskin se koki pian valtaisan takaiskun, kun haltiat valtasivat Sinilinnan ja pakottivat ihmisten hallinnon ulos Meresistä.
Pian tämän jälkeen Darman ”Äpäräkuningas” I'ranlyen kruunattiin Troianin hallitsijaksi Tremasissa, ottaen puolisokseen osin rauhanehtojen pakottamana Sibylla Wenmeren, Rothwynin prinsessan, muodostaen näin liiton kahden valtakunnan välillä. Äpäräkuninkaan valtakausi päättyi kuitenkin lyhyeen hänen laivansa upotessa myrskyssä diplomatiamatkalla kohti Maynaa, jättäen jo valmiiksi ongelmissa kahlaavan valtakunnan kuninkaaksi hänen vastasyntyneen poikansa.

Lue lisää

Meresin haltiavaltakunta

Hallitsija: Haltianeuvosto
Väkiluku tällä hetkellä: n. 200 000 (tilanne on melko kaoottinen ja osa alueelle jääneistä ihmisistä liikehtii yhä Troianin puolelle)
Pelattavat kaupungit: Meres

Uudelleen perustettu Meresin haltiavaltakunta irtautui Troianista dramaattisten käänteiden jälkeen, kun suurhaltia Dalasirtür Undoeth johdatti haltioiden joukot Sinilinnaan ja valtasi sen takaisin haltioille yli 2200 vuoden katkeran odotuksen jälkeen.
Pian kuitenkin Suurhaltian valinnat herättivät syvää närää, ja hänen kykynsä toimia johtajana kyseenalaistettiin laajalti. Niinkin laajalti, että Meresissä uhkasi nousta kapina, jonka Suurhaltia tukahdutti raa'asti. Ei liene ihme, että pian tämän jälkeen Suurhaltia murhautettiin tuntemattoman tahon toimesta (haltiat syyttävät ihmisiä, ja ihmiset toisia haltioita).
Suurhaltian poismenon jälkeen valtaan nousi Haltianeuvosto, joka kieltäytyi vannomasta uskollisuutta Troianin Äpäräkuninkaalle, ja julisti näin Meresin haltiavaltakunnan irtautuvan Troianista.


Lue lisää

Historia

Ennen Troianin kuningaskunnan syntyä merlem-haltioiden johtama haltiavaltakunta hallitsi suurta osaa nykyisen Troianin alueista. Tätä varhaisemmat tapahtumat ovat pitkälti vain vanhimpien haltioiden ja harvojen oppineiden tiedossa.

Haltioiden valtakunnan pääkaupunki Meres oli taiteen, kulttuurin, kaupan ja tieteen keskus, ja sitä hallisivat Suurhaltia ja aivan viime vaiheissa haltianeuvosto. Suuren haltiavaltakunnan varjoon nousi pikkuhiljaa pieniä, ihmisten hallitsemia klaani- yms. kuntia, joista myöhemmin muodostui haltioiden kannalta vakava uhka. Tilanne kehittyi n. 3000 vuotta sitten lopulta laajamittaiseksi, vuosisatoja kestäneeksi konfliktien sarjaksi merlem-haltioiden ja useiden eri ihmisryhmittymien välillä, joka johti haltioiden valtakauden loppuun.

Sekavien, ihmisten kannalta suurimmaksi osaksi historian hämäriin kadonneiden vaiheiden jälkeen nuoren Judkern I’ranlyenin johtama ihmisarmeija valtasi Meresin kaupungin n. 2200 vuotta sitten, murtaen voimansa menettäneen haltiavaltakunnan lopullisesti.

Hetkestä, jolloin Judkern saapui Sinilinnaan, alkaa Troianin kuningaskunnassa käytetty ajanlasku.

Aikalinja
Troianin sotahistoria
Troianin kuningashistoria
Meresin historiaMaantiedeTroian sijaitsee melko pohjoisessa, ja etenkin pohjoisosissa talvet ovat kylmiä ja lumisia. Nykyinen Meres (ent. Etelä-Troian) on ilmanalaltaan paljon leudompi ja lämpimämpi, osittain sen rannikolle kulkeutuvan lämpimän merivirran johdosta.

Hagramin vuoristo on lähialueiden suurin vuoristo, jonka korkeimmat huiput yltävät aina yli 4000 metriin asti. Vanhemmat ja matalammat Bardemvuoret ovat korkeimmillaan n. 2500 metriä, Punavuoret ja Etelän piikit puolestaan alle 2000 metriä.

Pääosa pohjoisen metsistä on kuusien, mäntyjen sekä koivujen tähdittämää havu- ja sekametsää, etelän metsistä puolestaan löytyy myös tammia, pyökkiä, saarnia, haapaa, sekä muita leudomman ilmanalan suosimia lehtipuita.

Eläimistö vaihtelee jonkin verran alueiden mukaan. Siinä missä etelän lehtimetsissä törmää tyypillisemmin peuroihin ja pohjoisen havumetsissä hirviin, aivan pohjoisessa jopa poroihin, löytyy Keski-Troianin tasangoilta puolestaan jopa biisoneita, vaikka niiden kanta on ajan myötä kutistunutkin voimakkaasti. Esimerkiksi pohjoisessa yleiset sudet ovat myös harvinaisia etelässä, missä tiiviimpi asutus ja metsästys on vienyt elintilaa niin suuremmilta riistaeläimiltä kuin suurpedoiltakin.

Vuodenajat

Troianin ja Meresin alueilla vallitsee käytännössä neljä vuodenaikaa: kevät, kesä, syksy ja talvi. Aivan eteläisimmässä osassa Meresin haltiavaltakuntaa (ent. Etelä-Troian) on läpi vuoden useita asteita pohjoisinta Troiania lämpimämpää, ja kesä kestää kauemmin.

Kevät
Pohjoisessa: Toinen Jousenkuu - Viimeinen Jousenkuu (huhti-toukokuu)
Etelässä: Ensimmäinen Jousenkuu - Viimeinen Jousenkuu (maalis-toukokuu)

Kevät on pääosin hyvin kosteaa aikaa, kun talven aikana kertynyt lumi sulaa. Etenkin Kalmanin suistomailla tulvii käytännössä joka vuosi, kun Bardemvuorilta virtaavat sulamisvedet täyttävät joet äyriään myöten.
Lämpötilat vaihtelevat etelässä n. +5*C - +15*C välillä, pohjoisessa on hieman kylmempää.

Kesä
Pohjoisessa: Ensimmäinen Suvenkuu - Viimeinen Suvenkuu (kesä-elokuu)
Etelässä: Ensimmäinen Suvenkuu - Viimeinen Suvenkuu/Ensimmäinen Sadonkuu (kesä-elo/syyskuu)

Etenkin Keski-Troianissa, Puna-aavikon liepeillä kesä on usein erityisen kuivaa aikaa. Lämpötila vaihtelee kesäisin n. +15*C - +32*C välillä, ja korkeimmat lukemat saavutetaan etelässä.

Syksy
Pohjoisessa: Ensimmäinen Sadonkuu - Toinen Sadonkuu (syys-lokakuu)
Etelässä: Ensimmäinen Sadonkuu - Viimeinen Sadonkuu (syys-marraskuu)

Etenkin pohjoisessa syksy on erityisen pimeää ja kosteaa aikaa. Etelässä saattaa olla vielä 20*C lämmintä, kun pohjoisessa sataa jo lunta.

Talvi
Pohjoisessa: Toinen Sadonkuu/Viimeinen Sadonkuu - Viimeinen Kaamoskuu (loka/marras-helmikuu)
Etelässä: Ensimmäinen Kaamoskuu - Viimeinen Kaamoskuu (marras-helmikuu)

Talvi on pitkä ja kylmä, ja etenkin pohjoisessa sataa runsaasti lunta. Myös etelässä talvet ovat lähes poikkeuksetta lumisia, mutta lumen määrä jää vähäisemmäksi, ja lämpötila ei laske yhtä paljon. Pohjoisessa pakkasta voi olla kylmpimpinä aikoina aina -40*C asti, mutta etelässä päästään harvoin yli -15*C.

Kartat
Flora ja FaunaSivun alkuun