Troian

Luku IV: Nälkävuosi

Vuosi 2218 oli erikoinen: syysmyrskyn ja varhaisen talven vuoksi epäonnistunut sato ajoivat Troianin väen ahtaalle. Pureva kylmyys toi muassaan paitsi nälänhädän, myös kuumetaudin, joka kantoi karmean kuoleman etenkin Troianin kaupunkeihin, tappaen satoja ruuan puutetta paenneita. Itse jumalten arveltiin pettyneen ihmiskuntaan, ja väkeä alkoi kulkea kaduillakin ruoskien itseään, ajaakseen kansasta sen kironneen synnin.
Kun huhut taudin maagisesta alkuperästä levisivät, alkoivat jotkut, usein itseruoskijat, vainoamaan noitia ja muita epäjumalanpalvojia. Lopulta Kalmanissa hirtettiin haltioita noituudesta epäiltynä talvella 2218-2219, ja Tremasissakin otettiin kiinni ja myöhemmin poltettiin noita.

Talven kurjuudesta selviytymisen jälkeen, saapui kesällä 2219 Na'wein diplomaattilaivasto Ganosportin kautta Tremasiin, tuoden paitsi apua kärsineille troianilaisille, myös leskikuningatar Sibylallle keisarin tarjouksen liittolaisuudesta - avioliiton kautta. Tarttuuko Troian tarjoukseen, tai ennen kaikkea: onko valtakunnalla edes varaa kieltäytyä siitä?

Etelän vallanneet haltiat puolestaan siirsivät ajanlaskunsa uuteen aikakauteen, julistaen Raudan ajan ensimmäisen vuoden alkaneeksi haltiavaltakunnassa. Haltianeuvosto myös syrjäytti Undoethin suvun täysin vallasta, riistäen Meresin kaupungin kokonaan hallintaansa ja alentaen kärsineen suvun vain yhdeksi neuvoston jäsenistä. Nyt haltiat ovat jo aloittaneet Meresin ihmisosien purkamisen, aikomuksenaan "palauttaa" kaupunki entiseen loistoonsa.

Välit Troianiin kiristyivät entisestään Kalmanin tapahtumien johdosta, ja vain harvat ihmiset ovat vapaaehtoisesti jääneet haltioiden puolelle rajaa. Ja mikä tuleekaan olemaan Neuvoston seuraava liike, nyt kun Troian on heikoimmillaan..?

Neljäs luku on yhä kesken.